Deklaratë: Të ngrihet zëri për Medvegjën

Kryetari i Partisë Drejtësi, Integrim dhe Unitet, Z. Shpëtim Idrizi, i shoqëruar nga Sekretarja e Përgjithshme e PDIU-së znj. Mesila Doda dhe kreu i Fondacionit “Hasan Tahsini”, z. Alket Veliu, pritën në një takim zv. Kryetaren e Kuvendit të Kosovës znj. Arbërie Nagavci dhe veprimtarin dhe Asambleistin e Komunës së Medvegjës z. Muharrem Salihu, i sapo nderuar me titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” nga presidenti Ilir Meta.

Z. Idrizi i njohu vizitorët me ndërkombëtarizimin e çështjes çame dhe përpjekjet për të vënë në vend drejtësinë. Ai shprehu nevojën që kanë Shqipëria me Kosovën për sinergji të përbashkët në ekonomi dhe fusha të tjera prioritare. Z. Idrizi premtoi që do të angazhohet për të ngritur zërin për Medvegjën dhe mos lejuar shpopullimin dhe kthimin e saj në një Çamëri të dytë.

Për Sekretaren e Përgjithshme të PDIU-së, znj. Mesila Doda, asnjë pjesë e kombit shqiptar nuk duhet të shkojë drejt harresës dhe se krerët e shtetit duhet të organizojnë tryeza të përbashkëta për të ndaluar atë që ajo e quajti “politikë të kontrolluar të spastrimit etnik të shqiptarëve të Luginës”.

Nën-kryetarja e Kuvendit të Kosovës, znj. Arbërie Nagavci u shpreh se vlerëson vizitën në selinë e PDIU-së për atë që kjo forcë politike përfaqëson. Ajo iu bashkua thirrjes së krerëve të PDIU-së për angazhimin më të madh të spektrit politik andej e këtej kufirit për çështjen kombëtare.

Veprimtari nga Diaspora z. Muharrem Salihu, theksoi se pasivizimi i adresave po e zbraz Medvegjën. Ai shprehu bindjen e tij se PDIU-ja do të jetë zë në mbrojtje të të drejtave të shqiptarëve të Luginës nga Parlamenti i Shqipërisë.

Në mbyllje, z. Idrizi u shpreh se do të angazhohet në thellimin e bashkëpunimit dhe bashkërendimin e veprimtarive për çështjen e Luginës. Të dyja palët ranë dakord që të çojnë përpara agjendën e tyre të përbashkët përmes takimeve të tjera në Tiranë dhe në Prishtinë.