Doda: 2021, beteja jonë për të sjellë Shqipërinë në normalitet

Znj. Mesila Doda, Sekretare e Përgjithshme e PDIU-së, ishte e ftuar në emisionin “PolitikOn” të moderatorit Alfred Lela në RTV Ora. Më poshte gjeni një përmbledhje të fjalës së saj.

“???????????????????????????????? ???? ????????????????????????????????????, ????ë???????????? ????ë ???????????????????????????????????????? ???????????????????? ????ë ????????????ë ???????????????????????????? ????????????????????????????????” dhe te mos varet nga pushteti i nje personi te vetem. Dëmi i bërë demokracisë do duhet kohë të rikuperojë. Në Shqipëri adhurohet arroganca e liderit, por kjo në Amerikë nuk ndodh. Edhe ne duhet të fillojmë të respektojmë veten dhe dinjitetin tonë.

“????????????????, ???????????????????????? ????????????ë ????ë???? ????ë ????????????????????ë ????????????????????ë????????????ë ????ë ????????????????????????????????????????”

Kryefjala janë zgjedhjet e ardhshme. Për shqiptarët është e qartë që vitet e fundit të qeverisjes kanë qenë një zhgënjim i madh. Megjithatë duhet vigjilencë për të mbrojtur tjetërsimin e votës. Kryeministri në detyrë nuk ka hequr dorë nga bashkëpunimi me krimin. Beteja jonë është për ta ribërë sistemin funksional dhe Shqipërinë një vend normal.

“????????????????ë????????ë???????????? ????ë ???????????????? ???????? ????????????????????????ë ???????????? ????????????????????ë????, ???????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????????? ???? ????????????????”

Së pari, jam e mendimit që duhet të kemi marrëdhënie të mira me Turqinë dhe të gjithë fqinjët, por jo ta përdorim këtë marrëdhënie si karshillëk për Bashkimin Europian. Politika jonë e jashtme duhet të jetë më serioze dhe të mos shkelë vijat e kuqe të interesave kombëtare. Kryeministri nuk qëndron në atë post për egon e tij, por për të na përfaqsuar.

“???????????????? ???????????? ???????????????? ????ë ????ë????ë ???????????????????????????????????????????????? ???????? ????????ë ???????????????? ???????? ????ë ???????????????????? ???????? ???????????????????????? ???? ????????????????ë???? ????ë ????????????????”

Rama po luan një rol që nuk nuk i takon dhe po e përdor Turqinë për t’i dhënë mesazh BE-së që ka edhe udhë të tjera. Po ashtu, nëse mendon vërtet të negociojë mes Turqisë dhe Greqisë, të mos harrojë që po ofrohet të negociojë te një vend me të cilin ka një ligj lufte në fuqi.

“???????????????????????????????????????? ???? ????????????????????, ???????????????? ???????? ????ë???????????????? ????????????ë???????? ????ë ???????????????????????????????????????????????? ????ë ???????????????????????????? ????ë???? ???????????????????????????????????? ???? ????????????”

Vazhdon progresioni i helenizimit të jugut, varrezat greke kanë ceremonial shtetëror, ndërkohë që Varrezat e Kllogjerit jo. Çështja Çame është zhdukur nga programi qeverisës dhe është shqetësues ligji për minoritetet. Rama është i paaftë dhe e bën këtë lojë vetëm për interesa të ditës. Po lëshon copëza të sovranitetit të shtetit për pushtetin e tij. Rrezikojmë që Shqipëria e brezave të ardhshëm të mos jetë më kjo e sotmja.